Az Optima újabb biztos befektetéssel növeli portfólióját

Az Optimum Ventures Magántőkealap, mint az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt csoportjába tartozó entitás és a Lone Star Funds egyik leányvállalata örömmel jelentik be, hogy egy feltételes részvény adásvételi szerződést írtak alá, amely eredményeként az Optima a varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett lengyel társaság, a Globe Trade Centre S.A. többségi részvényeinek közvetett tulajdonosává válik.

A GTC S.A. a Közép-Kelet Európa-i régió egyik vezető ingatlanbefektető-, és fejlesztő társasága, amely társaság portóliójában főként Lengyelországban illetve egyéb a Közép-Kelet Európa-i régió fővárosaiban (főként Budapesten, Bukarestben, Belgrádban, Zágrábban és Szófiában) található ingatlan eszközök vannak.

A Lone Star Funds leányvállalata 2013-ban szerzett először részesedést a GTC S.A.-ban, majd az évek során részesedését fokozatosan növelte. 2013 óta a GTC S.A. sikeresen módosította és átszervezte a stratégiáját valamint optimalizálta a portfolióját válogatott eladások, értéknövelő beruházások és új fejlesztési projektek megvalósításán keresztül.

A GTC S.A. portfóliója kereskedelmi célú épületeket (főként irodaépületeket és kiskereskedelmi központokat) és számos ingatlanfejlesztési projektet foglal magába, amely számottevő lehetőséget biztosít az Optima számára, hogy megerősítse befektetői jelenlétét az egész Közép-Kelet Európa-i régióban.

A Tranzakció zárásakor (amelyhez szabályozói engedélyek szükségesek) az Optima tulajdonába olyan eszközök kerülnek, amelyek kiemelt elhelyezkedésük és fejlesztési potenciáljuk miatt várhatóan hosszú távon biztonságos stratégiai befektetési lehetőséget nyújtanak.

Az Optima Befektetési Zrt egy magyar, hosszú távú befektetési horizonttal rendelkező befektető, amely magas minőségű ingatlanokba fektet Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban. Az Optima Befektetési Zrt-t 2015-ben alapították a Magyar Nemzeti Bank alapítványai forrásainak kezelésére.

A Lone Star egy vezető magántőke-befektetési társaság, amely különböző globális ingatlanokba, tőke követelésekbe és egyéb pénzügyi eszközökbe befektető alapoknak nyújt tanácsot. A Lone Star John Grayken általi 1995-ös megalapítása óta húsz magántőkealapot alapított összesen kb. 85 milliárd dollárnyi lehívható tőkebefektetéssel.

Vissza a közleményekhez