BIZTONSÁGOS BEFEKTETÉSEI RÉVÉN FOLYAMATOSAN NÖVEKSZIK A PALLAS ATHÉNÉ DOMUS MERITI ALAPÍTVÁNY VAGYONA

Felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány 2023. első negyedévét is eredményesen zárta. Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 66 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az 2023. március végén mindösszesen 281,9 milliárd forintot tett ki.

A vagyonnövekedés mellett az Alapítvány létrejötte óta 14,3 milliárd forint értékben, összesen 1757 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott, összesen 266,4 milliárd forint vagyon 2023. március 31-re 281,9 milliárd forintra gyarapodott.

Az Alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az Alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az Alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.

Vissza a közleményekhez