Budapest új turisztikai attrakciója a Pallas Athéné Alapítványoktól

buda-palota-08_indexkp

2016. augusztus 10. – Modern irodaházként újul meg a Buda Palota, a posta egykori székháza, amely a nagyközönség előtt is megnyílik majd. Az épület híres tornya ugyanis a tervek szerint turisztikai attrakció lesz. 

A megújult Széll Kálmán téren álló, 18.500 m2 alapterületű Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Posta irodaházaként. A XX. századi magyar építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása ma műemléki védettséget élvez. Az ingatlan felújításra előkészített állapotban 22,3 millió euró vételáron került a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába.

A Pallas Athéné alapítványok célja az épület felújítása és piacon jól bérbeadható, 14,000 m2 összterületű irodaház kialakítása. A Buda Palota a modern irodafunkciókon túl turisztikai attrakciót is kínál majd, ugyanis az épület tornya a nagyközönség számára is látogatható lesz. Mivel Budának ezen a részén nincs másik kilátó, az új nevezetesség vélhetően rendkívül népszerű lesz a magyar és külföldi turisták körében.

Az ingatlan építési engedéllyel rendelkezik, amelyet az eladó WING Zrt. készített elő és kapott meg. Az épületet a Magyar Építő Zrt. építi fel a korábbi tulajdonostól kapott szerződés alapján. A 18 hónapig tartó és a tervek szerint 25 millió eurós költségvetésű beruházásnak köszönhetően Budapest legszínvonalasabb műemléki jellegű irodaháza nyitja meg kapuit.

Az évek óta üresen álló ház megszerzésével és korszerű felújításával a Pallas Athéné alapítványok – azon kívül, hogy egy jó hozamtermelő ingatlanra tesznek szert – a nemzeti vagyont is gyarapítják. Az alapítványok vásárlásainak elsődleges célja az alapítványi vagyon magasabb hozam mellett történő befektetése, mivel az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Az alapítványok kizárólag ezen befektetések hozamaiból gazdálkodhatnak, így tevékenységük hosszú évtizedeken át önfenntartható lesz.

Vissza a közleményekhez