Megújul az Andrássy út utolsó kihasználatlanul álló épülete

P1550581b (2)

2017. május 25. – Megújul az Andrássy út frekventált részének utolsó kihasználatlanul álló épületegyüttese, az Ybl Miklós által tervezett ikonikos Hétház tömbjéhez tartozó, Andrássy út 40-42-es szám alatti tömb.  Az ingatlanpiaci befektetésekkel tovább gyarapítják a vagyonukat a Pallas Athéné Alapítványok. A vagyonuk biztonságos befektetése érdekében 14,9 millió euróért megvásárolták és felújítják az Andrássy úton álló műemléki védettségű épületeket.

Az Andrássy út 40. és 42. szám alatt álló tömb kivitelezése 1872-ben, Budapest új, nagyszabású sugárútberuházásának részként kezdődött el Ybl Miklós és Unger Emil tervei alapján.  Az eredeti terveken Hétház néven feltüntetett tömb részét képző Andrássy út 40-42. szám alatti három emeletes épületek jelenleg üresen, kihasználatlanul állnak.

A műemléki védettségű tömbben közel háromezer-ötszáz négyzetméternyi bérbe adható terület van, amelyből két szint kereskedelmi célokra, üzlethelyiségként, a felső szintek pedig irodaként hasznosíthatók. Az utcaszinten eredetileg is üzlethelyiségek üzemeltek, itt a mai napig megvannak azok korabeli öntöttvas oszlopok, amelyek a nagy kirakatok miatt lettek beépítve.

Az évek óta üresen álló ház megvásárlásával és korszerű felújításával a Pallas Athéné Alapítványok – azon kívül, hogy egy biztonságos hozamtermelő ingatlanra tesznek szert – a nemzeti vagyont is gyarapítják. Az alapítványok vásárlásainak elsődleges célja az alapítványi vagyon magasabb hozam mellett történő befektetése, mivel az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Az alapítványok kizárólag ezen befektetések hozamaiból gazdálkodhatnak, így tevékenységük hosszú évtizedeken át önfenntartható lesz.

Vissza a közleményekhez