SIKERESEN NYITOTTA A 2022-ES ÉVET A PALLAS ATHÉNÉ ALAPÍTVÁNY

A korábbi évekhez hasonlóan tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona, amely 2022. első negyedévét is eredményesen zárta. Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 244 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén összesen 280,8 milliárd forintot tett ki.

A vagyonnövekedés mellett az Alapítvány létrejötte óta 11,9milliárdforintértékben1633 oktatási és tudományos pályázatot támogatott. 

A vagyonelemek értéke a 2022. március 31-i fordulónapon az alábbiak szerint alakul:

A Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott, összesen 266,4 milliárd forint vagyon 2022. március 31-re 280,8 milliárd forintra gyarapodott. Az Alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 243,8 milliárd forintot befektetési jegyben, 2,7 milliárd forintot ingatlanban, 21,8 milliárd forintot bankbetétben, valamint 12,5 milliárd forintot vállalati kötvényekben tartanak. 

Az Alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az Alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az Alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.

 

Vissza a közleményekhez